0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

As per the title, I am installing the latest Evo, downloaded today. I am using the older installer found on another thread due to a stop in the install process due to the MYSQLi bit.
As previously mentioned, I get no issues, all green or ticks until the database connection step and then just get a blank screen once the next button has been clicked.

I am loading the files to my 1and1 ftp and have full access.
The test area for this project is http://www.dating1.1swfc.co.uk/index.php if anyone can assist.
Thanks

*

Pharg

  • *****
  • 2,789
    • OsDateFourm
  • osDate Version: osDate Evo v1.2
Re: Blank page when I get to the Database Connection install step
« Reply #1 on: April 24, 2017, 09:44:51 PM »
Hi rbwebsites,

It seems the server is rejecting the installer script, seems to be a issue with the server.

Server Error in Application "72812906-DATING1.1SWFC.CO.UK"

HTTP Error 403.14 - Forbidden
The Web server is configured to not list the contents of this directory.
Regards,
Pharg ( Phill )

REMEMBER: ALWAYS BACKUP BEFORE YOU MAKE ANY CHANGES!!

osDateEvo v1.2 | PHP: 5.3.42 & PHP: 5.6.18 | MySQL: 5.5.35

Re: Blank page when I get to the Database Connection install step
« Reply #2 on: April 28, 2017, 12:49:35 PM »
Hi rbwebsites,

It seems the server is rejecting the installer script, seems to be a issue with the server.

Server Error in Application "72812906-DATING1.1SWFC.CO.UK"

HTTP Error 403.14 - Forbidden
The Web server is configured to not list the contents of this directory.


Can you advise how and where you are seeing these errors as I just get a blank screen.

I tried 1and1 email support and no reply after 5 days so hopefully you can supply the details to the above question and I can phone them up and get this project moving.

Re: Blank page when I get to the Database Connection install step
« Reply #3 on: April 28, 2017, 01:12:12 PM »
Just to add, it is a windows server I am on, so I suspect the issue may be due to IIS / Directory Browsing although I have just amended the web.config file to allow as per their instructions and still doesn't get past the same installation section.

*

Pharg

  • *****
  • 2,789
    • OsDateFourm
  • osDate Version: osDate Evo v1.2
Re: Blank page when I get to the Database Connection install step
« Reply #4 on: April 28, 2017, 10:55:05 PM »
Hi rbwebsites,

It will be the windows server software your using or like mine in c:\ drive has a restriction that has to be unlocked to get the server working right.

I put mine on D: Drive, less hassle and no restrictions running in windows 10, I have Wamp, Xampp  and EasyPHP Devserver, all of them work fine, installer works on all servers I have.

What are you using for your home server?

Why are you not using the installer that comes with osDateEvo v1.2, it has the latest installer out?
The older installer might not have the changes needed to work correctly.
« Last Edit: April 28, 2017, 10:59:27 PM by Pharg »
Regards,
Pharg ( Phill )

REMEMBER: ALWAYS BACKUP BEFORE YOU MAKE ANY CHANGES!!

osDateEvo v1.2 | PHP: 5.3.42 & PHP: 5.6.18 | MySQL: 5.5.35

Re: Blank page when I get to the Database Connection install step
« Reply #5 on: April 29, 2017, 04:09:10 PM »
Server - I don't use my home server as I can't guarantee 100% up time from my service provider at the moment (UK).

I use 1&1 to host all my websites.
This server is running Windows.

Reason I used the v1 installer was due to v1.2 kept failing on the Mysql section and I read the workabound was use v1 which passed this section.

So looking at this, I have no other option other than using my home server whilst I get up and running and move to a dedicated one in the future if sucessful unless anyone has any other options for me.

*

Pharg

  • *****
  • 2,789
    • OsDateFourm
  • osDate Version: osDate Evo v1.2
Re: Blank page when I get to the Database Connection install step
« Reply #6 on: April 29, 2017, 10:37:54 PM »
Hi rbwebsites,
Quote
Reason I used the v1 installer was due to v1.2 kept failing on the Mysql section and I read the workabound was use v1 which passed this section.

The latest installer wouldn't be in the release if it didn't work, I don't know how or where you read that, but it's wrong, it supports mysql and mysqli.

The old install files use to crash from osDate v2.6.5 and back, not the latest version that's a totally new installer script.

Please use or try to use the installer that came with the osDateEvo 1.2 download.

I also looked at the site again, seems to issues with the server.
« Last Edit: April 30, 2017, 07:15:49 AM by Pharg »
Regards,
Pharg ( Phill )

REMEMBER: ALWAYS BACKUP BEFORE YOU MAKE ANY CHANGES!!

osDateEvo v1.2 | PHP: 5.3.42 & PHP: 5.6.18 | MySQL: 5.5.35

Re: Blank page when I get to the Database Connection install step
« Reply #7 on: May 02, 2017, 05:38:58 PM »
Using the v1.2 installer gives the error for the MYSQLi not installed (see image)

A quick google shows many 1and1 users having similar issues with MySQLi and their hosting servers.

I used the v1.0 installer to get around that (sure I read it hear somewhere else not sure why I would have tried it).
This got me passed the MYSQLi issue, but lead to the original error.


Re: Blank page when I get to the Database Connection install step
« Reply #8 on: May 02, 2017, 06:05:53 PM »
Contacted 1and1 and I will be moving my contract to a Linux server rather than the Windows server as this is obviously the first issue I have.
I will check back once I have done so if the issue continues.

*

Pharg

  • *****
  • 2,789
    • OsDateFourm
  • osDate Version: osDate Evo v1.2
Re: Blank page when I get to the Database Connection install step
« Reply #9 on: May 02, 2017, 10:09:17 PM »
Hi rbwebsites,

Sounds good, hope it works better.
Regards,
Pharg ( Phill )

REMEMBER: ALWAYS BACKUP BEFORE YOU MAKE ANY CHANGES!!

osDateEvo v1.2 | PHP: 5.3.42 & PHP: 5.6.18 | MySQL: 5.5.35