Admin login issues on Installtion
« on: January 22, 2013, 11:45:16 AM »
Hello Friends,

coolmarriages.com is my domain name

I am new to this osdate and I have installed it on my VPS linux server.
I am using osDate_v26.
The site looks fine.

But when I login as admin the page simply refreshes and I am unable to understand what I need to do.
The link I am using is coolmarriages.com/admin/

I have given the permissions for the Temp folder as mentioned in the installation instructions.

Also deleted the installation files: install.php, and the files in the /install_files/ folder.

•/temp (755)
•/temp/myconfigs (755)
•/temp/myconfigs/config.php (744)
•/temp/templates_c (755)
•/temp/cache (755)
•/temp/emailimages (755)
•/temp/banners (755)
•/temp/userimages (755)
•/temp/uservideos (755)
Please note that you may have to give 777 permissions on some servers

coolmarriages.com is my domain name.
The admin login I am using is admin / welcome
Can any one help me fix this issue please

Many thanks in advance

*

CBG

  • *****
  • 673
    • osDate Forum
Re: Admin login issues on Installtion
« Reply #1 on: January 22, 2013, 11:54:33 AM »
Hi,

This seems to be a common problems with osDate for some reason.
I have had a similar problem but with the user side, before and I think it was to do with is the javascript or libs folder.

So my suggestion would be try re-uploading the whole javascript folder and the whole of the libs folder.
Please let us know if that fixes your problem.
Regards,
CBG (Garry)
osDate: 2.6.5, 2.7 & Evo
PHP: 5.5.x/5.6.x (5.3.x to 5.6.x) | MySQL: 5.5.34-cll

Re: Admin login issues on Installtion
« Reply #2 on: January 22, 2013, 12:08:26 PM »
Hi Garry,

Thanks for your quick reply.
I have reuploaded the libs & javascript folders still no luck.

If I give a wrong password it says invalid credentials but with the right login details it just refreshes the page.
I am struggling since two days now deleting and reinstalling the site quite a few times now

coolmarriages.com/admin/ is the link


Any help please

Thanks,
Venkat

*

CBG

  • *****
  • 673
    • osDate Forum
Re: Admin login issues on Installtion
« Reply #3 on: January 22, 2013, 12:18:06 PM »
Hi,

Do you have a hosting control panel on your VPS, if so what is it?
It could be something like cPanel, Plesk etc....
Regards,
CBG (Garry)
osDate: 2.6.5, 2.7 & Evo
PHP: 5.5.x/5.6.x (5.3.x to 5.6.x) | MySQL: 5.5.34-cll

Re: Admin login issues on Installtion
« Reply #4 on: January 22, 2013, 12:20:33 PM »
Yes I am using Plesk

*

CBG

  • *****
  • 673
    • osDate Forum
Re: Admin login issues on Installtion
« Reply #5 on: January 22, 2013, 12:36:09 PM »
Just replied to your PM (private message)
Regards,
CBG (Garry)
osDate: 2.6.5, 2.7 & Evo
PHP: 5.5.x/5.6.x (5.3.x to 5.6.x) | MySQL: 5.5.34-cll

*

CBG

  • *****
  • 673
    • osDate Forum
Re: Admin login issues on Installtion
« Reply #6 on: January 22, 2013, 03:33:40 PM »
Sorry I couldn't be of more help and fix the problem.
I think but not 100% sure it is a PHP Session issue, though I am not sure on it.

I couldn't login as a member or admin, and they use the same method for logging in.
Regards,
CBG (Garry)
osDate: 2.6.5, 2.7 & Evo
PHP: 5.5.x/5.6.x (5.3.x to 5.6.x) | MySQL: 5.5.34-cll

Re: Admin login issues on Installtion
« Reply #7 on: January 22, 2013, 03:50:36 PM »
Thanks for your help Gary,

I will get back to my Hosting guys and see what they say

Thanks once again.

Regards,
Venkat

*

marcam

  • ****
  • 267
Re: Admin login issues on Installtion
« Reply #8 on: January 22, 2013, 08:32:56 PM »
do you verify if the php files is as a good chmod ??

osdate 2.5.4
Flashchat 4.7
php 5.2.7

Re: Admin login issues on Installtion
« Reply #9 on: February 07, 2013, 09:09:02 PM »
Hi my admin page still refreshes and unable to login.
http://www.coolmarriages.com/admin/

Also I have noticed that the register page Security Code looks quite difficult to read.
http://www.coolmarriages.com/signup.php

After some research on the net I was told that if the server has got  mycrypt Installed this issue will come up and need some database fix.

Basically on my VPS I got Magento installed (for which  mycrypt was installed )
Any help from you experts please.

Thanks,
Venkat
osDate 2.6 | PHP: 5.3.10 | MySQL: 5.5.28

*

marcam

  • ****
  • 267
Re: Admin login issues on Installtion
« Reply #10 on: February 07, 2013, 09:35:09 PM »
the security code not showing !?

i suppose your chmod is not good on your files !!

Marc

Hi my admin page still refreshes and unable to login.
http://www.coolmarriages.com/admin/

Also I have noticed that the register page Security Code looks quite difficult to read.
http://www.coolmarriages.com/signup.php

After some research on the net I was told that if the server has got  mycrypt Installed this issue will come up and need some database fix.

Basically on my VPS I got Magento installed (for which  mycrypt was installed )
Any help from you experts please.

Thanks,
Venkat
osDate 2.6 | PHP: 5.3.10 | MySQL: 5.5.28
osdate 2.5.4
Flashchat 4.7
php 5.2.7

Re: Admin login issues on Installtion
« Reply #11 on: February 08, 2013, 10:26:02 AM »
Hi Marc,

Can you please let me know which folders should have 777 chmod so that I can try and change accordingly

Thanks,
Venkat
osDate 2.6 | PHP: 5.3.10 | MySQL: 5.5.28

Re: Admin login issues on Installtion
« Reply #12 on: February 08, 2013, 11:48:33 PM »
After loads of research I have finally got the answer to my question

For some strange reason the session is getting lost

The solution for this is to save the session some where.
For this you need to save before the session start event.
So Ideally in the init.php Just above session_start(); I have placed the following code

session_save_path (FULL_PATH.'includes/internal/' );

This enables the application users sessions to be saved.
And my nightmares have come to an end.

Regards
Venkat
osDate 2.6 | PHP: 5.3.10 | MySQL: 5.5.28